PER KRIPTOKOMUNISTIN,PSEUDO DEMOKRATIN,PSEUDO PATRIOTIN URIM GJATA.!!!

Nga Katan Trebeshina

(Me detyrove tu kthehem librave te profesionit,librave te literatures.
Te dhena biografike. 
Ne nje shkrim vetlavderues te subjektit, publikuar ne gazeten “Dita” , nota biografike e tij fillon ne vitin 1990, ndersa veprimtaria e subjektit eshte me e hereshme dhe ajo si dhe te dhena te tjera familjare te tija nuk behen te ditura. 
Mendohet se fshehja e te dhenave te tij ka ndodhur ne funksion te veprimtarise se metutjeshme te U.GJ.
Subjekti eshte lindur ne nje familje thellesisht te varfer ne zonen (Korce, Pogradec). 
Por fisi i tij ka pasur element te pasur qe ne Shqiperi quheshin ne zhargon “bejler” ose “kulak” dhe qe tregoheshin si te pasur, por ne te vertet pasuria e tyre ishte aq modeste dhe e paket saqe mund te krahesohej vetem me varferine e popullates se atjeshme dhe me asnje te pasur ose aristokrat tej Shqiperise. 
Thuhet se pjestar te fisit te subjektit kane milituar per interesa ekonomike dhe jo kombetare ne forcat kolaboracioniste shqiptare gjate Luftes se Dyte. Dyshohet se ndonje prej tyre mori pjese ne pushkatimin e pjestareve te Luftes Nacional Clirimtare duke shkaktuar urrejtje te madhe ne popull.
Fale shperfaqes se nxehte komuniste qe manifestonte familja e tij ne kohen e Komunizmit ne cdo manifestim rajonal te regjimi, gjithashtu dhe ne saje te perkrahjes se Pushtetit, subjekti arriti te futej ne forcat e Policise Popullore, nga ku u perjashtua ne vitin 1985 per sjellje imorale dhe munges te theksuar profesionalizmi. Si mase ndershkimi, te pakten per kater vjet ai ka punuar ne gurore. 
-II-
Aktiviteti deri ne vitin 2009.
Mbas vitit 1991-1992, subjekti kerkon te reabilitohen me shpejtesi dhe vendos ku te mundi kontakte me Partine Demokratike (PD) dhe drejtues te saj ne vend. 
Perpiqet dhe arrin te kontaktoj me personalitete te njohur si S.Berisha e A.Hajdari, me qellim gjetjen e nje sistemimi komod per vehte, ku te mundte te siguronte te ardhura te larta. Vlen te theksohet se ne asnje rast subjketi nuk ka arritur “t’u shqis” personave ne fjale “koncesione” te tilla sepse ambienti i zones e njihte si njeri “komunist karriersit” dhe “te paudhe”, ndaj qeveria demokratike nuk e reabilitoji.
Pas vitit 1997 emigron ne Greqi (Selanik) ku merret me “afera” te ndryshme, perfshi ketu dhe aktivitete te paligjeshme. 
Ashtu si ne Shqiperi, perpiqet dhe vendos mardhenie me autoritetet lokale dhe perfaqesine shqiptare ne vend duke theksuar ne cdo takim se “ishte mik i Berishes dhe Azemit” (kupto Azem Hajdari). Deklaron se eshte kryetar i seksionit lokal te PD, qe ne te vertet nuk ishte gje tjeter vecse subjekti vet.
 Lidhet me politikanin Psomiadhi, i cili, per abuzimet e tij me pushtetit dhe lidhjet e veta kriminale, eshte perjashtuar nga politika nga dekriminalizimi. Te dhenat nga burimet e hapura per z.Psomiadhi jane te shumta dhe jo objekt i kesaj analize. 
Gjate periudhes se qendrimit ne Greqi, sipas disa burimeve, subjekti ose familjar te tij, mund te kene qene objekt hetimi nga agjensit ligjzbatuese greke te luftes ndaj trafikut te droges.
Ne vitin 2007, mbasi nuk arriti te abuzonte me sherbimin konsullor shqiptar ne Greqi, e denoncon kete te fundit ne median shqiptare, si “te korruptuar”. Demi moral ne sy te opinion grek dhe shqiptar ishte i madh. Gjithsesi, asnje e dhene e denoncuar nga “scoop”-i subjekti nuk rezultoi e vertet. 
Ne kete kontekst, eshte e nevojshme te theksohet se: nga shumesia e episodeve te analizuara nga burimet e hapura, si dhe nga pershkrimet e bera nga burimet e tjera, subjekti manifeston taktike dhe strategji “komuniste e bolshevike” duke akuzuar dhe perbaltur personin ose istitucionin nga i cili kerkon pefitime te cdo lloji. Manifestime te ketij karakteri nga ana e tije do behen me te shpeshta ne vitet ne vijim.
Gjithashtu, dalja ne fotografi me personalitete, shfaqa ne rrjet prane logove te istitucioneve te huaja, me qellim njesimin e tij me to, eshte nje lajtmotiv komunist i theksuar i subjektit, i cili, ne menyre naive ka menduar te nxjerr perfitime te karakterit material e moral nga veprime te tilla, te shfaqura hapur ne rrjetet sociale. Ne kete kuader futet dhe dhe artikulli i sponsorizuar prej tij ne vitin 2015 duke dale ne foto me nje funksionar te Dpt te SH.B.A . Deshmitar te takimit thone se nuk e njohim anonimin ne foto, i treguar si subjekti U.GJ. 
Nder te tjera, ekspozimi i tij me armatim dhe uniform, pervecse perbene nje thyerje te rregullave te sjelljes ne rrjet, eshte dhe nje kercenim i hapur i perdoruesve. 
-III-
Aktiviteti mbas vitit 2009
Ne vitin 2009, subjekti kthehet ne Shqiperi dhe emerohet me rekomandim nga Z.Ridvan Bode (politikan dhe minister i PD) ne sektorin Doganor. 
Deri ne vitin 2011 veprimtaria e tij vijon e qete, kur papritur, ne vitin 2012, “subjekti hedh nepermjet shtypit nje “lum” akuzash mbi istitucionet e shtetit, duke i treguar ato si “te perjzera ne afera te paligjshme”. Supozohet te kete ndodhur nje mospajtim e mospranim nga ana e autoriteteve e kerkeses se subjektit per detyra me te larta, me qellim vjelje perfitimesh te paligjeshme. 
Organet hetimore nuk gjeten asgje te vertet nga deklarimet e subjektit, i cili gjithashtu pohoi publikisht ne shtyp se ka marr zyrtarisht takim me drejtues politik dhe istitucional, nga te cilet nuk ka marr konfirmim per cfar ka denoncuar. 
Gjate ushtrimit te detyres si doganier, subjekti nuk ka bere deklarim pasurie. Si i tille, emeri i tij eshte listuar nga organet shqipotare si funksionar qe nuk ka deklaruar te pasurine 
Ne kete periudh, subjekti largohet nga vendi ne kerkim te azilit politik, ose thene ndryshe dhe me sakte, per te siguruar dhe gezuar benefitet e akuzave ndaj organeve shteterore shqiptare. Ai pershkon disa vende evropiane dhe mberrin, me gjase, ne Suedi, nga ku ne vitin 2013 artikulon akuza ndaj SHIK, aktualisht SHISH, Sherbimi Informativ Kombetar Shqiptar, duke thene, ne menyre te permbledhur, se “ne vitin 1996 SHIK furnizonte me nafte makinerine e Milloshevicit”. 
Nga hetimet e kryera mbi theniet e subjekti, asgje nuk ka rezultuar e vertet. Eshte saktesuar gjithashtu me kalimin e kohes se ne kete ceshtje, lakimi i SHIK-ut shqiptar ka qene nje operacion dizinformimi i sherbimeve serbe dhe ruse per perbaltjen e NATO dhe Shqipersie aleate, si dhe sherbimeve partnere, ne kuader te luftes ne Bosnje, ne te cilen kontributi shqiptar beri qe te shpetoheshin me qindra mijra jete njerzish. Indirekt, trumbetimi nga ana e subjektit i kesaj teze, “cun uje ne mullirin serbo-rus”. 
-IV-
Aktivitete te karakterit sensitiv
Nga kerkimi ne rrjet rezulton se: 
1.-Gjate vitit 2016, subjekti ka shkruar ne blogun e vet publik nje artikull pershkrues, mbushur me akuza te pazakonta ndaj ambasadorit maqedon ne Shqiperi . Behet fjale per nje shkrim te shkruar nga subjekti i cili, ne vetvete nuk perfaqeson askend nga pala shqiptare dhe nuk eshte askushi ne rrafshin e analizes politike e diplomatike ne Shqiperi. 
Shkrimi eshte shkelje e konventes se vitit 1961 mbi mardheniet diplomatike midis dy vendeve. Permbajtja e tij nuk rendon vetem mbi subjektin por edhe mbi vendin, qytetar i se cilit ai eshte; ne kete rast, mbi Shqiperine dhe qeverine se saj. Nuk dihet c’pasoja mund te kete shkaktuar ky artikull i subjektit.
Mendimi i specialistiti eshte se subjekti ne analize, nuk eshte ne gjendje te mbledh informacione te ketij karakteri, ndaj mendohet se ai i ka “huazuar” ato nga nje pale e tret, ne interes te se ciles eshte degjenerimi i diplomacise maqedone. 
Mendohet se ne kete mes eshte “dora” e sherbimit grek, i cili ne rastin ne fjal ka vepruar nepermjet “publicistit” shqiptar. Nuk perjashtohet perzjerja e “letrarit” Gjata me qarqe maqedone qe e mekojne me “ushqim informativ” per ceshtje ne interes te tyre. E kaluara e tij ne Greqi dhe jetesa ne nje zone kufitare si Korce, Pogradec, mund ta kene afruar ate me emisare te ketyre sherbimeve.
Subjekti ne kete rast vepron si nje “mashe” e interesave jo shteterore shqiptare, ndaj vijimi i nje veprimtarie te tille eshte thellesisht i..
Subjekti ne kete rast vepron si nje “mashe” e interesave jo shteterore shqiptare, ndaj vijimi i nje veprimtarie te tille eshte thellesisht i ckeshillueshem. 
2.-Ne vitin 2014, subjekti ka publikuar ne blogun e vet nje deklarat te ish oficerit te KGB ruse Viktor Ivanov, i cili, nga pozita e drejtorit qe agjensise ruse te luftes ndaj droges (FSKN) perfshin Shqiperine ne trafikimin e heroines afgane . Entusiazmi i subjektit per nje deklarim te tille eshte aq i flakte, sa ai e ka paraqitur deklaraten e Ivanovit ne anglisht, shqip dhe me fotografi. 
Ne gusht te vitit 2011, zoti Ivanov zhvilloi nje vizite ne Tirane, ku theksoi sukesin e autoriteteve te vendit ne kete kuader, por subjektit nuk i mjafton kjo! Atij i pelqen te enfatizoj deklaratat e mevoneshme te ish oficerit te KGB duke theksuar me shkrim dhe figure se Shqiperia qenkesh ne rrjetn e droges afgane. Edhe ne kete rast “shkrimtari” Gjata vepron si mash e interesave te tjeterkujt. 
-V-
Rasti Trebeshina
Subjekti eshte involvuar kohet e fundit ne nje rast personal te nje individi, ndaj te cilit autoritetet gjermane i kane refuzuar kerkesen per azil. Subjekti i ka kerkuar z.Trebeshina, i njohur i tij, te interesohet prane ndonje autoriteti qe te rishikoj dokumentacionin, me shpresen e ridiskutimit te ceshtjes. Mbas ri-ekzaminimit te rastit, te cilin z.Trebeshina e paraqiti ku duhej, aut., gjermane riperseriten te njejtin konkluzion fillestar. 
Eshte e rendesishme te theksohet se vendimin e specialisteve gjerman nuk duhet te vihet ne diskutim, por terheq vemendjen interesi i jashtezanshem i subjektit per te kerkuar rruge te terthorta per rihapjen e ceshtjes dhe involvimin e z.Trebeshina. Ky i fundit ka vepruar teresisht pa paramendim, duke u perpjekur te ritrajtoj ceshtjen, por pa arritur rezultatin qe donte subjekti U.GJ. Mendohet se ka nje lidhje te forte midis U.GJ., dhe kerkuesit te statusit, ndryshe subjekti nuk do insistonte e as do e mediatizonte rastin ne fjale.
Refuzimi nuk pranohet nga U.GJ dhe personi kerkues. U.GJ., ndermerr nje fushate te gjere propagandistike te llojit hoxhist duke “qendisur” disa “flet-rrufe” ne FB ndaj zotit Trebeshina. Akuzat ndaj ketij te fundit jane aq staliniane sa bolshevike duke u kapur ne karakterin “moral” te ceshtjes, nje taktik e njohur kjo, e ndjekur ne te shkuaren nga subjekti. Vlen te theksohet se U.GJ., ka artikuluar te njejtin lloj akuzash ndaj nje ish kolegu te vet ne te kaluaren , por pa sukses . 
Ne forme presioni, subjekti U.GJ ka referuar rastin prane autoriteteve ligjore.
Eshte e udhes, qe te njejtat autoritete te marrin dijeni edhe per kete analize.
VO: Cdo gazet,cdo media e cdo qytetar ka te drejten ta botoj,apo ta postoj ne mediat sociale.
Share:

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Archive

Sponsor

Featured